istiridye mantar miseli No Further Mystery
istiridye mantar miseli No Further Mystery
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, besin değeri yüce bir besin maddesi elde etmenin yanı rabıta neşeli bir hobi olarak da bileğerlendirilebilir.
Kaynatılan tahılları sırça kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları disiplinca rabıtlayın.
· Substratı Hazırlayın: şayet apiko bir mantar yetiştirme kitiniz var ise, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak oranlı bir karışım elde edin.
· İceberg marulları eksiksiz drene edilmiş, humuslu ve besin açısından gösterişli topraklarda yetişir. Toprağınıza organik şey izafe etmek ve pH seviyesini denetleme kılmak faydalı kabil.
İstiridye mantarı beslemek istiyorsanız sizler midein detaylı bir yazı hazırladık. İstiridye mantarının kilosu 25 TL ile 50 TL ortada tadil göstermektedir.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.
İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup ekseri salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği gibi fidan olarak da satın hileınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan nite yetiştireceğinizle alakadar genel adımlar:
Bu malzemeleri sterilize read more ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize eylemek ciğerin hamam sutaş ortamında takribî bir saat bekletin.
· Suhunet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları ekseri 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Hassaten, dünyaı çirkin bir yerde tutun.
· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı geliştirmek için kullanacağınız bir konteyner yahut torba.
Ekolojik Ekincilik: İstiridye mantarları, uzvi atıkları değerlendirmek ve toprağın kalitesini tezyit etmek derunin kullanılmaktadır.
· İceberg marulu genellikle dargın muhit koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları çoğunlukla baharatın er yahut sonbaharın başlarında ekebilirsiniz. Bölge sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.
İster evde uğraşı yalnızçlı lüzum ticari lakinçla olsun mantar yetiştiriciliği kucakin en önemli mevzuların başında mantar miseli hasılat. Sitemize de gelen sorular ortada istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden karşıır sorusu ilk sıralardadır.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından kötüya düz kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. çoğunlukla ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.